Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 6 mei 2015 / 17:47 uur

Ooggetuige kermisattractie: ‘sfeer werd emotioneler’

„Hij raakt onwel, hij valt weg.” Deze angstige woorden hoort Maik Steenkamp dinsdagavond vanuit een kermisattractie in Didam roepen. Een vrouw zit samen met haar stiefdochter en vriend opgesloten in de Booster. Ze hangen ondersteboven.

Sfeer

„Eerst was de sfeer op de grond nog nuchter en rustig”, vertelt ooggetuige Steenkamp. „Maar naarmate de attractie langer stil bleef staan en de paniek vanuit het bovenste gedeelte steeds duidelijker werd, drong vooral bij de jongeren door dat ook zij in die attractie hadden kunnen zitten. Iedereen kent de Booster wel. Ik heb er zelf ook verschillende keren ingezeten. De sfeer werd steeds emotioneler op de grond.”

Gered

Uiteindelijk werden de in totaal zeven inzittenden van de attractie na ongeveer een half uur door de brandweer uit hun benauwde situatie gered. Een van hen was onwel geraakt. „Deze man hing al die tijd met zijn hoofd recht naar beneden”, zegt Steenkamp.

Handmatig werd de attractie door de brandweer naar beneden getrokken. „Opeens zagen we een soort kabel om een van de gondels. Voor zover ik heb kunnen zien, hebben ze met de hand alles naar beneden getrokken. Eerst de vier mensen die het dichtst bij de grond waren en daarna de drie die ondersteboven hingen.”

Reactie

Op de Facebookpagina van de Diemse Kermis wordt gesproken van ‘een trieste zaak, waar niemand iets aan kan doen’. „Niemand zit hier op te wachten en tegenwoordig zijn machines zeer gevoelig.” Het bericht sluit af met opbeurende woorden aan de eigenaar van de Booster: „Succes met jullie Speed Booster en tot volgend jaar.”

https://www.facebook.com/&/posts/918493784840304

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ooggetuige kermisattractie: ‘sfeer werd emotioneler’
Sluiten