Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mei 2015 / 12:49 uur

NS: Aanpak zwartrijden Rotterdam is succes

De toegangspoortjes op Rotterdam Centraal Station zijn een succes. Dat stellen de Nederlandse Spoorwegen donderdag. Mensen kunnen Rotterdam CS sinds twee weken alleen nog maar in of uit met een geldig vervoersbewijs. Eerder werd de volledige afsluiting al op 26 kleinere stations ingevoerd.

Lees ook: 100 boetes voor zwartrijders Rotterdam Centraal
Lees ook: Rotterdammers malen niet om gesloten NS-poortjes

Boetes

Inmiddels zijn ruim duizend boetes uitgeschreven aan zwartrijders; tegelijk steeg het aantal mensen dat het saldo op de ov-chipkaart aanvulde bij de kaartautomaat van 1450 per dag in april naar ruim 2500 per dag, zo stelt de NS. Ook werden meer losse kaartjes verkocht sinds het sluiten van de poortjes: voor 1 mei ongeveer 2200 per dag tegen 3900 per dag in de eerste tien dagen van mei.

Volgens de NS het bewijs dat de poortjes doen waar ze voor zijn: ”zwartrijden tegengaan en zo de veiligheid op stations en in treinen verhogen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS: Aanpak zwartrijden Rotterdam is succes
Sluiten