Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Neushoorntje vecht voor leven na stropen van hoorn

In Zuid-Afrika doen de verzorgers van Saving the Survivors er alles aan om een vierjarige neushoorn te redden, die door stropers voor dood werd achtergelaten.

Op brute wijze werd de hoorn van haar gezicht gesneden (heftige foto), waarna de verzorgers van Saving the Survivors het arme dier verwond en verminkt vonden en probeerden op te lappen: “Een ding is zeker, het is een vechter die koste wat kost wil overleven.”

Vooruitgang geboekt

De verzorgers melden op hun facebookpagina dat er gelukkig al wat vooruitgang wordt geboekt: “Vandaag is ze eindelijk begonnen met eten en drinken. En ze beweegt haar hoofd weer iets, een teken dat de medicatie tegen de pijn aanslaat.”

Stropers

Elk jaar worden er duizenden neushoorns door stropers beroofd van hun hoorn. Ze worden vermoord of bloeden vaak dood doordat de hoorn al levend wordt afgesneden. Deze neushoorn had dus ‘geluk’ dat de verzorgers er zo snel bij waren.

Lees ook: Helden bewaken laatste noordelijke witte neushoorns

De komende dagen zullen nog erg spannend zijn voor de vierjarige vechtster. Mocht ze die doorkomen, dan verwachten de verzorgers dat de revalidatie nog zeker een jaar zal duren. Al zal de neushoorn altijd last blijven houden van deze brute aanval: “Ze lijkt te kampen met een depressie, wat te verwachten is na zo’n traumatische ervaring.”


Foto: Facebook Saving The Survivors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Neushoorntje vecht voor leven na stropen van hoorn
Sluiten