Rens Oving
Rens Oving Nieuws 4 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Nepal: Buitenlandse reddingsteams, ga naar huis

De Nepalese regering roept alle buitenlandse reddingswerkers op Kathmandu te verlaten en weer naar huis gaan.

Volgens de Nepalese minister van Informatie Minendra Rijal is reddingswerk in en rondom Kathmandu zo goed als afgerond. Alles wat er nog moet gebeuren, kunnen de Nepalezen zelf wel. Als de buitenlanders nog iets willen doen, kunnen zij zich beter naar de moeilijk bereikbare delen van het land verplaatsen waar nog echt behoefte aan hulp is.

Lees ook: 100-jarige Nepalees overleeft week onder puin

Geschat wordt dat er na de ramp bijna 5.000 buitenlandse reddingswerkers naar het land gekomen zijn om te helpen. Het vliegveld van Kathmandu moest zondag even dicht omdat het de enorme toevloed van grote vliegtuigen niet aankon.

Doden

Het bergen van de doden is een veel verafgelegen dorp nog nauwelijks op gang gekomen. Zo wordt in het populaire klimmersdorp Langtang nog gezocht naar zo’n 120 stoffelijke overschotten die onder sneeuw bedolven zouden zijn. Vanwege het slechte weer is er slechts een begin gemaakt met de zoektocht.

Lees ook: USAR.NL verlaat Nepal met dubbel gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nepal: Buitenlandse reddingsteams, ga naar huis
Sluiten