Metro
Metro Nieuws 12 mei 2015 / 07:58 uur

Nederlandse tieners zijn gelukkigsten van Europa

Van alle Europese pubers zijn de Nederlandse het gelukkigst. Dat komt niet omdat het hen aan niets ontbreekt. Nee, Nederlandse jongeren zijn zo gelukkig door hun vrienden, familie en de tijd die zij met hen door mogen brengen.

Onderzoek

Nederlandse pubers geven het vaakst aan dat zij gelukkig zijn. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Coca-Cola onder meer dan drieduizend Europese jongeren tussen 15 en 19 jaar oud. Nederlandse jongeren zijn zelfs gelukkiger dan hun ouders.

Vriendschap en familie zijn voor Nederlandse jongeren de belangrijkste reden om gelukkig te zijn. Om echt gelukkig te kunnen zijn kiezen zij daarom bewust om veel tijd met vrienden door te brengen. Zowel op social media als daarbuiten.

Ook alle kansen die zij krijgen om zichzelf te ontwikkelen tot diegene die zij graag willen zijn maakt hen gelukkig.

Bijna de helft van de ondervraagde meisjes geniet daarnaast extra van de kleine leuke momenten in het leven. Een op de vijf jongens wordt gelukkig als ze iets bereiken waar ze hard voor hebben gewerkt.

Belangrijk

Gelukkig zijn is voor Nederlandse jongeren belangrijker dan rijkdom, carrière of een succesvolle toekomst. Om echt gelukkig te kunnen zijn kiezen zij er bewust voor om nu zoveel mogelijk dingen te doen waar zij blij van worden.

Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas is dat geen toeval. "In tijden waarin het economisch minder gaat, hechten jongeren minder waarde aan materiële zaken, maar zoeken het geluk bij familie en vrienden. Dit heeft ook te maken met Nederlandse nuchterheid. Onze jongeren weten dat niet iedereen ‘rijk en beroemd’ kan worden, en dat ‘er voor elkaar zijn’ de beste garantie is op geluk in je leven."

Oproep: wat maakt jou gelukkig?

Wat maakt jou gelukkig? Stuur jouw foto en een kort tekstje via Twitter naar @metro met de hashtag #choosehappiness of mail ‘m naar de redactie: [email protected]. De leukste reacties en foto’s plaatsen we maandag in Metro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlandse tieners zijn gelukkigsten van Europa
Sluiten