Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 7 mei 2015 / 18:17 uur

Nederlander loopt 2000 kilometer voor hulp aan Nepal

Een Utrechtse boeddhistische monnik begint vrijdag aan een tocht van tweeduizend kilometer, om geld op te halen voor hulp aan Nepal.

Assisi

Vrijdagochtend om negen uur begint Maarten Olthof aan zijn reis, een wandeltocht van de Dom in Utrecht naar de Italiaanse stad Assisi. Hij is van plan dertig kilometer per dag te lopen en in augustus in Italië aan te komen.

tinyurl.com/Vajra-for-NepalOn TV and radio and in social media, millions of Dutch citizens are raising funds for aid…

Gepostet von Stichting Vajra am Freitag, 1. Mai 2015

Stichting

De goeddoener hoopt met zijn tocht geld op te halen voor de wederopbouw van Nepal, dat na de aardbeving enkele weken geleden grotendeels verwoest is. Gedurende zijn reis zal hij in alle landen spreken over zijn stichting Vajra, in de hoop dat grote bedrijven hem zullen helpen zijn doel te bereiken.

Lees ook: NASA-gadget vindt overlevers in Nepal via hartslag

Route

Het is niet de eerste keer dat Olthof zo’n lang reis maakt. In 2004 legde hij al duizend kilometer te voet af in Noord-India en Nepal, waarover hij een boek schreef. De route die hij dit keer af gaat leggen loopt via de Engelse stad Canterbury en de Franse stad Reims langs een reeks pelgrimsplaatsen in Italië, en heeft de bijnaam ‘Tour de François’.

Lees ook: Veel meer huizen verwoest in Nepal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlander loopt 2000 kilometer voor hulp aan Nepal
Sluiten