Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 7 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Man smokkelt 21 bedreigde kaketoes in waterflesjes

Een schokkende vondst in Indonesië. De havenpolitie heeft in de stad Surabaja een man opgepakt die tientallen kaketoes in lege waterflesjes had gestopt.

Waterflesjes

De exotische vogels werden ontdekt tijdens een antismokkelcampagne van de Indonesische politie. Toen agenten een boot doorzochten vonden ze 21 kaketoes in kleine waterflesjes, die vervolgens in tassen waren gestopt. Naast de kaketoes werd ook een groene parkiet gevonden.

Overleden

“De meeste vogels leefden nog toen we ze vonden, maar veel van hen waren er slecht aan toe”, vertelt een woordvoerder van de politie aan CNN. Zeven van de vogels zijn later alsnog overleden.

Lees ook: Man smokkelt vrouw in koffer grens over

Winstgevend

Het smokkelen van vogels zoals de kaketoe is erg winstgevend in Indonesië. In Europa en Zuidoost-Azië is de vraag naar exotische huisdieren heel groot. Kaketoes zijn mede om deze reden een zeer bedreigde diersoort.

Lees ook: Beeldig: 739 olifantenslagtanden in beslag genomen

Niet nieuw

Dieren worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden weggevoerd uit hun leefomgeving. Volgens de politie is het vervoeren van vogels in flesjes niet nieuw, maar “het laat wel zien hoe ver mensen kunnen gaan voor het smokkelen van dieren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man smokkelt 21 bedreigde kaketoes in waterflesjes
Sluiten