Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 25 mei 2015 / 14:20 uur

Man koopt aanhanger voor stichting Kinderdroomwens

Robert Tink uit Goirle wilde iets terug doen voor Stichting Kinderdroomwens toen hij hoorde dat hun aanhanger was gestolen. “Overal wordt wel wat gestolen. Maar zo’n aanhanger voor een stichting die zo goed bezig is met die kinderen…” Goirle kocht een nieuwe aanhanger voor de stichting. Dat meldt Omroep Brabant.

"De aanhanger – waarmee wij al het werk voor de stichting doen – stond precies voor mijn huis op de oprit van mijn overbuurvrouw", aldus Monique Hogenboom van de stichting Kinderdroomwens tegen de omroep. "In één keer was hij verdwenen. Ik dacht eerst dat iemand hem had verplaatst, maar toen gingen we kijken en bleek hij echt weg. Het idee dat mensen stelen is al heel erg, maar dan ook nog van een goed doel. Ik vond het ongelofelijk. Het maakte me verdrietig."

Lees ook: Tiener wil eten voor zwerver halen; wordt geweigerd

De aanhanger werd gebruikt voor Kanjerdagen, waarop leuke dagen voor kinderen worden verzorgd. "We vervoeren er materialen mee waarmee wij leuke activiteiten voor de kinderen verzorgen. Hij was multi-inzetbaar en heeft emotionele waarde. Het feit dat mensen zoiets doen terwijl ze moeten weten dat dit voor zoveel bijzondere dingen gebruikt wordt. Hier moet je gewoon van afblijven."

Onbetaalbaar

Hogenboom zette het nieuws op Facebook en vroeg de dieven om de aanhanger, desnoods anoniem, terug te brengen. Tink las het bericht en wilde iets terug doen. "De blik van Monique toen ik kwam aanrijden, was onbetaalbaar. Dat alleen was al de moeite waard."

Reageer op artikel:
Man koopt aanhanger voor stichting Kinderdroomwens
Sluiten