Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Leven van peuter gered door foto met iPhone

Een simpele foto tijdens een dagje uit zou wel eens het leven kunnen hebben gered van de anderhalf jaar oude Zak.

Flits

Toen zijn moeder Stacey de foto’s van het kleine ventje terugkeek, viel haar wat raars op aan zijn linkeroog. De flits van haar telefoon kleurde zijn pupil fel wit, in plaats van rood. “Ik liep de andere symptomen na en zag dat hij ook een zenuwtrekje in zijn oog had”, vertelt Stacey aan The Newcastle Chronicle. “Toen wist ik dat er iets mis was.”

https://www.facebook.com/Zaksjourneythru/posts/782953785114817

Lees ook: Onderzoek soepeler verzekeren na borstkanker

Retinoblastoom

Eenmaal in het ziekenhuis bleek de peuter te lijden aan retinoblastoom, een zeldzame vorm van kanker in het netvlies, die meestal voorkomt bij kinderen onder de vijf. Inmiddels krijgt Zak chemotherapie en laserbehandelingen aan zijn oog. “Vreselijk, dit hadden we nooit verwacht. Het is nog vroeg in het proces, maar ik heb goede hoop dat het goed komt.”

Snel

Omdat zijn moeder zo snel ingreep is de kans groot dat Zak weer helemaal de oude wordt. “Bij de eerste afspraak vertelden de doktoren dat ze de tumoren vaak pas ontdekken als ze veel groter zijn. Als we hadden gewacht was het een heel ander verhaal geweest”, aldus een opgeluchte Stacey. Retinoblastoom is een goed te behandelen vorm van kanker en 98% van de patiënten overleeft het.

https://www.facebook.com/Zaksjourneythru/posts/822637741146421

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Leven van peuter gered door foto met iPhone
Sluiten