Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mei 2015 / 14:55 uur

Leider IS gedood bij operatie VS in Syrië

Tientallen strijders zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gedood bij een inval in Oost-Syrië door een speciale eenheid van het Amerikaanse leger. Dat meldde een Amerikaanse functionaris zaterdag.

Abu Sayyaf

Het doel van de operatie was Abu Sayyaf, een leider van terreurbeweging Islamitische Staat (IS), gevangen te nemen. Hij werd gedood tijdens een vuurgevecht, bevestigde het Amerikaanse ministerie van Defensie.

De Amerikaanse militairen hebben de vrouw van Abu Sayyaf, de Iraakse Umm Sayyaf, meegenomen. De operatie vond plaats in het oosten van Syrië, in een gebied waar IS de controle heeft. De Verenigde Staten hebben de machthebbers in Syrië niet van tevoren op de hoogte gebracht van de operatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leider IS gedood bij operatie VS in Syrië
Sluiten