Metro
Metro Nieuws 23 mei 2015 / 10:50 uur

LAKS: al 143.000 klachten over eindexamens

Na de eerste twee weken van de eindexamens in het voortgezet onderwijs staat de teller bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) op ruim 143.000 klachten. Dat zijn er meer dan in de hele examenperiode vorig schooljaar. Toen ontving het LAKS 116.000 klachten.

Goede Vrijdag

Vrijdag waren er relatief weinig klagers: bij het vmbo net wat meer dan onder havisten en vwo-leerlingen. “Meestal is dat omgekeerd”, aldus een woordvoerster.

Lees ook: Eindexamen doen? Eerst je horloge inleveren

Op het vmbo stonden aardrijkskunde, maatschappijleer 2, economie, dans en drama op het programma. Bij havo muziek en management & organisatie. Vwo’ers moesten aan de bak met Latijn en maatschappijwetenschappen.

Terror-duif

Op het Vossius Gymnasium in Amsterdam werd het examen Engels korte tijd onderbroken omdat een duif de aula was binnengevlogen en maar bleef rondfladderen. De ongeveer tachtig leerlingen werden verdeeld over lokalen en kregen tien minuten extra tijd ter compensatie. De duif bleef ongedeerd en is vrijgelaten.

Lees ook: Leerling dient klacht in over string lerares

In totaal 206.300 leerlingen doen dit schooljaar eindexamen. De meeste zitten op het vmbo (110.270), de rest doet examen havo (57.580) of vwo (38.450).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LAKS: al 143.000 klachten over eindexamens
Sluiten