Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Kort geding om bestaande alcoholsloten

Een groep van ruim zeventig mensen met een alcoholslot in hun auto heeft een kort geding aangespannen tegen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en de Staat. Ze willen dat het mogelijk wordt om het alcoholslot te laten verwijderen.

Kort geding

De hoogste rechters hebben onlangs bepaald dat het alcoholslotprogramma in nieuwe gevallen niet meer mag worden opgelegd. Maar voor bestaande gevallen wordt het nog steeds gehandhaafd. Dat is ten onrechte, laat advocaat Mousa Ichoh vrijdag weten. Het kort geding dient op 11 juni in Den Haag.

Lees ook: Drankrijders blijven last houden van alcoholslot

De Hoge Raad bepaalde in maart dat iemand die een alcoholslot opgelegd heeft gekregen, niet ook nog eens strafrechtelijk mag worden vervolgd. De Raad van State zette een dag later helemaal een streep door de sanctie. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft het CBR door de te algemene wetgeving te weinig ruimte om een afweging te maken van de individuele gevolgen voor bestuurders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kort geding om bestaande alcoholsloten
Sluiten