Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 12 mei 2015

‘Kat bevalt van chihuahua’

Is het een kat, is het een hond of is het iets wat er tussenin zit? Een Chinese dierenliefhebber beweert in ieder geval dat zijn kat een chihuahua op de wereld heeft gezet. Toegegeven: het dier lijkt inderdaad meer op een hond dan op een kat. Volgens de 74-jarige Jia Weinuan heeft hij zelf geholpen de chiahuahuapup op de wereld te zetten. Dat meldt People’s Daily Online.

Katten en een chihuahua

Jia woont met zijn partner, twee katten en vijf honden in het Kui Yuan-district in Xuzhou. Toch is hij ervan overtuigd dat het schepsel niet het gevolg is van inteelt, aangezien al zijn honden vrouwtjes zijn en geen van hen een chihuahua is. Hij voegde eraan toe dat de moeder, een 3-jarige kat met de naam Niuniu, een ‘goede kat’ is die nooit ‘stoute dingen’ zou doen zonder dat haar baasjes het weten. “Ze komt nauwelijks buiten, dus ze ontmoet geen honden buiten.”

De vader van het bijzondere nest zou Dongman zijn, de kat van een vriend van Jia. Volgens het baasje is het de vijfde keer dat moeder kat een nestje kreeg. De ‘chihuahua’ werd als eerste van de vijf geboren. Jia stelt dat hij niet direct doorhad dat er iets anders was aan het dier, omdat hij druk bezig was zijn broertjes en zusjes gezond op de wereld te zetten.

Foto: People’s Daily Online

Bijzonder uiterlijk

Later die dag viel Jia’s partner wel op dat het dier er nogal bijzonder uitzag. Ze beweerde dat het dier niet op zijn moeder leek en eigenlijk meer weghad van een hond. Sinds de geboorte is het schepsel steeds meer op een hond gaan lijken. Zelfs het geslachtsdeel van het dier zit onder de buik, zoals bij een hond. Alleen de klauwen zorgen ervoor dat het dier nog een beetje op een kat lijkt.

Volgens Jia kunnen de ‘chihuahua’ en de kittens het goed met elkaar vinden, maar is de ‘hond’ wel een stuk slimmer en altijd als eerste bij het drinken van melk.

Voor de vier andere kittens is al een baasje gevonden, maar voor de ‘chihuahua’ is minder animo. “Een hond geboren uit een kat is geen goed voorteken. Voorlopig blijft hij bij mij en kijk ik wel wat er gebeurt.“

Foto: People’s Daily Online

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kat bevalt van chihuahua’
Sluiten