Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 18 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Hier worden Nederlandse jongeren gelukkig van

De Nederlandse jeugd is het gelukkigst van Europa. Maar wát maakt die Nederlandse jongeren dan zo gelukkig? Metro ging de straat op en vroeg het ze.

Jannique (16)

‘’Ik word gelukkig van vrolijke mensen om me heen. Mijn vriendinnen bijvoorbeeld. Hun gezelligheid en vrolijkheid werkt aanstekelijk. We hoeven dan niets speciaals te doen, gewoon met elkaar kletsen is al genoeg om mij blij te maken.’’

Marloes (16)

‘’Wat mij gelukkig maakt is dat wij hier in Nederland de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen. We kunnen bijvoorbeeld naar de stad om te shoppen als we daar zin in hebben. Deze zomervakantie ga ik naar Afrika en daar kunnen ze dat niet zomaar.’’

Thomas (links, 15)

‘’Muziek! Ik luister graag housemuziek of ‘hardstyle’. Hoe gek het ook klinkt, ik vind het rustgevend en opbeurend tegelijk, gewoon omdat het fijn is om naar te luisteren. En natuurlijk word ik ook blij van ‘chillen’ met vrienden.’’

Wendy (16)

‘’Weinig maakt mij gelukkiger dan mooi weer. Terrasjes pakken met vrienden, lekker mensen kijken. Daar kan ik me uren mee vermaken. De zon maakt iets positiefs in mensen los. Met mooi weer is iedereen vrolijker.’’

Saud (15)

‘’Buiten slenteren, eten, praten en grapjes maken met vrienden! Door deze simpele dingen vergeet ik even de druk en stress van school. Het is wel leuk op school hoor, maar soms ook zwaar. Gelukkig hoef ik daar niet aan te denken als ik met mijn vrienden ben.’’

Dianne (16)

‘’Ik word het gelukkigst van muziek. Zowel luisteren als spelen. Het versterkt de emotie die je op dat moment voelt. Zelf speel ik piano en ik als ik gewoon muziek wil luisteren, zet ik vaak Ed Sheeran op.’’

Lees ook: Nederlandse tieners zijn gelukkigsten van Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.