Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 27 mei 2015 / 14:00 uur

Glutenvrije burger in opmars bij McDonald’s

McDonald’s gaat het aantal restaurants waarin glutenvrije burgers te krijgen zijn uitbreiden. De broodjes vonden gretig aftrek tijdens een pilot in enkele vestigingen van het fastfoodketen. Nu komen er zo’n vijftig restaurants bij die een glutenvrije hamburger, cheeseburger en quarter pounder gaan aanbieden, weet Misset Horeca.

Intolerant

Vorig jaar oktober introduceerde McDonald’s het glutenvrije broodje in vier vestigingen in Noord en Zuid-Holland. Naar eigen zeggen ‘als eerste fastserviceketen in Nederland’. Volgens McDonald’s beantwoordt het glutenvrije broodje aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd.

Lees ook: Lowlands gaat voor glutenvrij

Het broodje beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crosses Grain-keurmerk te dragen. Het fastfoodketen heeft hiervoor samengewerkt met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De onderneming is nu ook opgenomen in de horeca-alliantie Lekker Glutenvrij van NCV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glutenvrije burger in opmars bij McDonald’s
Sluiten