Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Nieuws 18 mei 2015 / 14:15 uur

Floors levensredder is terecht

De man die vorige week in de trein van Den Bosch naar Utrecht medereiziger Floor redde van een vastzittend Smintje in haar keel, heeft zich gemeld. Floor schakelde onlangs Metro’s hulp in om haar redder in nood te vinden, omdat ze hem graag nogmaals wilde bedanken.

Vergeten

„Een collega waarmee ik die dag in de trein zat attendeerde me op de oproep,” vertelt de man die Gerben blijkt te heten. „Ik was het voorval eigenlijk alweer bijna vergeten.” Gerben – die inmiddels ook wel ‘de heimlichgreepredder’ genoemd wordt – wist vorige week maandag snel te handelen toen Floor hem hoestend en snakkend naar adem om hulp vroeg, maar vindt niet dat hij een heldendaad verricht heeft.

Te veel eer

„Ik kon het probleem gelukkig snel verhelpen, maar het feit dát ik haar kon helpen en zij gezond en wel is uitgestapt is voor mij voldoende”, zegt hij. „Ik vind het niet meer dan normaal om elkaar te hulp te schieten en hoop dat Floor op haar beurt weer andere mensen kan helpen.” De heimlichgreepredder hoeft dan ook niet met foto en al in de krant. „Dat is te veel eer voor een handeling die een ander hopelijk ook zou doen.” Floor is blij dat Gerben zich gemeld heeft en heeft inmiddels contact met hem gehad.

Lees ook: Treinreiziger Floor zoekt haar levensredder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Floors levensredder is terecht
Sluiten