Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2015

Duitsers vast voor plan aanslagen op moskeeën

Vier nationalistische Duitsers zijn woensdag opgepakt, omdat ze aanslagen op fundamentalistische moslims, moskeeën en asielzoekerscentra hadden beraamd. Het gaat om drie mannen (56, 47 en 39) en een vrouw (22). Zij hadden al explosieven, maar het is nog niet duidelijk hoe concreet hun plannen waren.

Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie laten weten. De woningen van de verdachten en vijf anderen zijn doorzocht. Daarbij zijn zware explosieven in beslag genomen.

Oldschool Society

De Duitse politie heeft een grote actie uitgevoerd in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Beieren, Saksen, Rijnland-Palts en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Daarbij waren ongeveer 250 agenten betrokken. De vier zouden eind vorig jaar een groepering hebben opgericht, de Oldschool Society. De 56-jarige verdachte was president daarvan, de 39-jarige gold als vicepresident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitsers vast voor plan aanslagen op moskeeën
Sluiten