Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 mei 2015 / 08:10 uur

Duitsers vast voor plan aanslagen op moskeeën

Vier nationalistische Duitsers zijn woensdag opgepakt, omdat ze aanslagen op fundamentalistische moslims, moskeeën en asielzoekerscentra hadden beraamd. Het gaat om drie mannen (56, 47 en 39) en een vrouw (22). Zij hadden al explosieven, maar het is nog niet duidelijk hoe concreet hun plannen waren.

Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie laten weten. De woningen van de verdachten en vijf anderen zijn doorzocht. Daarbij zijn zware explosieven in beslag genomen.

Oldschool Society

De Duitse politie heeft een grote actie uitgevoerd in de deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Beieren, Saksen, Rijnland-Palts en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Daarbij waren ongeveer 250 agenten betrokken. De vier zouden eind vorig jaar een groepering hebben opgericht, de Oldschool Society. De 56-jarige verdachte was president daarvan, de 39-jarige gold als vicepresident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Duitsers vast voor plan aanslagen op moskeeën
Sluiten