Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Door politie aangereden stel woedend over boete

Twee door een politieagent aangereden voetgangers uit het Amerikaanse Bellingham hebben het naast hun verwondingen ook met een boete moeten bekopen. De 31-jarige Aaron Connors-Driftmier en de 21-jarige Lauren Keenan liepen door rood en zijn woedend dat ze moeten betalen.

De slachtoffers liepen in december richting huis na een avondje stappen. Naar eigen zeggen stonden ze al heel lang bij het stoplicht en drukten ze meerdere malen op het knopje zonder dat het licht op groen sprong. “Omdat het koud was en regende, besloten we snel door te lopen”, aldus Keenan in de The Bellingham Herald.

Lees ook: Barmhartige samaritaan helpt bejaarde, krijgt boete
Lees ook: Bronstige stier neemt politieauto te grazen

Toen ze uiteindelijk overstaken, werden ze geschept door de auto van de politieman. Connors-Driftmier belandde op de motorkap en raakte gewond aan zijn nek en benen op. Keenan werd geschampt en liep daarbij een hoofdwond op.

Een lang onderzoek naar het ongeluk volgde en uiteindelijk ging de politieagent vrijuit. De voetgangers kregen ieder een boete van 112 dollar (omgerekend iets meer 100 euro), omdat ze door rood waren gelopen. Eentje van hen zou ook te veel alcohol in het bloed hebben gehad.

‘Klassenjustitie’

"We hadden niet door rood moeten lopen, dat geven wij als eerste toe", zegt Keenan. "Maar dat wij een boete krijgen en de agent vrijuit gaat, is niet rechtvaardig. Wij hebben pijn geleden en niet kunnen werken. Als extra straf krijgen we nu nog eens een boete." Connors-Driftmier: "Als hij geen agent was geweest, was hij zeker aangeklaagd".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Door politie aangereden stel woedend over boete
Sluiten