Metro
Metro Nieuws 25 mei 2015 / 07:49 uur

Celstraf voor Australiër die Nederlandse martelde

Een 47-jarige Australiër, Alfio Anthony Granata, is maandag in Melbourne tot zeventien jaar cel veroordeeld wegens de verkrachting, mishandeling en marteling van een Nederlandse toeriste. De man hield haar samen met zijn toenmalige vriendin Jennifer Peaston (34) in november en december 2012 circa zes weken gevangen in een hotelkamer.

Gruweldaad

Granata verkrachtte de jonge Nederlandse tientallen keren, sloeg en martelde haar zo erg dat ze tijdelijk niet kon zien en eten en kerfde hij met een mes een kruis in haar voorhoofd. Ook legde hij haar vast aan een riem en moest ze doen alsof ze een hond was en mocht ze niet praten. Het slachtoffer werd gevangen gehouden in de doucheruimte. De politie kwam tijdens de gevangenhouding aan de deur na klachten over geschreeuw, maar het kwam niet tot een onderzoek in de kamer.

Lees ook: Woede om filmpje waarop peuter toegetakeld wordt

Granata man legde de gruwelen vast op video. De vrouw wist uiteindelijk te ontkomen nadat ze hem had aangevallen met een mes en ook zichzelf zo toetakelde dat er een ambulance moest komen. De hulpverleners troffen het slachtoffer met 54 verwondingen aan.

Monsterlijk

Volgens de rechter waren de misdaden van de Australiër mensonterend, weerzinwekkend en verachtelijk, aldus Australische media. De Nederlandse zou nog altijd psychische problemen hebben als gevolg van de vele martelingen. Volgens de rechter is ze een teruggetrokken en angstig persoon geworden.

Levenslang trauma

Granata moet minstens dertien jaar uitzitten voor er sprake van een eventueel verlof kan zijn. In de zaak tegen medeplichtige Peaston stelde justitie vast dat die op zekere hoogte ook een slachtoffer van Granata was. Peaston heeft zich wel schuldig gemaakt aan poging tot mishandeling, maar hoeft de cel niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Celstraf voor Australiër die Nederlandse martelde
Sluiten