Rens Oving
Rens Oving Nieuws 4 mei 2015 / 12:40 uur

Blikje fris nekt dorstige dief

Een inbreker in Eindhoven had zo’n dorst dat hij tijdens de kraak zijn gulzige lippen aan een buitgemaakt blikje zette. Helaas was hij niet zo snugger om het lege blikje daarna ook mee te nemen. Dankzij DNA-sporen op het blikje wist de Eindhovense politie hem afgelopen weekend aan te houden.

Lees ook: Dief steelt grote koelkast terwijl caissière slaapt

De bewoonster, een oudere vrouw, trof in februari rond middernacht de inbreker aan in haar slaapkamer. De man wist toen nog te ontkomen met de sieraden uit het nachtkastje als buit. Maar tijdens het sporenonderzoek trof de politie het geopende blikje fris aan in de berging van het huis. Hierop zaten de DNA-sporen die uiteindelijk een match opleverde in de DNA-databank.

De 35-jarige man werd zaterdagochtend opgepakt in zijn woonplaats Vught en heeft inmiddels bekend.

Lees ook: Inbreker krijgt pak slaag en valt over schutting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blikje fris nekt dorstige dief
Sluiten