Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Australië erkent gevoel bij dieren; verbiedt proeven

Het is een grote winst voor dierenwelzijnsorganisaties in Australië. De overheid verbiedt het testen van cosmetica op dieren en erkent dat de beestjes pijn voelen bij dit soort testen.

Pijn

In de nieuwe wet die afgelopen week is goedgekeurd, staat dat dieren moeten worden behandeld als mensen, omdat ook zij pijn voelen. Bijzonder, want dierproeven worden vaak goedgepraat door te stellen dat dieren er niet onder lijden.

Bijzonder

“Deze expliciete toekenning is wat deze wet zo bijzonder maakt”, vertelt Virginia Williams van het adviescomité voor dierenwelzijn tegen Metro UK. “Dit is een nieuwe stap in de strijd voor dierenwelzijn.”

Lees ook: Nieuwe behandelmethode Alzheimer herstelt geheugen

Alternatieven

De nieuwe wet houdt dus in dat in elk geval van testen op dieren nauwkeurig moet worden onderzocht of er geen alternatieven zijn. Australië is overigens niet de eerste die dierentesten verbiedt; in de EU is er sinds 2013 een wet die die handel van cosmetica verbiedt, die op dieren getest is. In Nederland is er nog geen nationale wet tegen dierentesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Australië erkent gevoel bij dieren; verbiedt proeven
Sluiten