Puck Roest
Puck Roest Nieuws 14 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Artsen: Verbied zonnebank voor thuis

Nadat deze schokkende selfie afgelopen week viral ging, is er een flinke discussie ontstaan over het gebruik van de zonnebank door particulieren. Volgens de beroepsvereniging van dermatologen moet het zelfs verboden worden voor particulieren om een zonnebank te kopen. Dat meldt RTL Nieuws donderdag.

De huidartsen vinden verder dat zonnebankstudio’s strenger moeten worden gecontroleerd. Als die niet veilig werken, dan moeten er sancties worden opgelegd. De artsen luiden de noodklok omdat het aantal gevallen van huidkanker snel toeneemt. Een van de oorzaken is het gebruik van de zonnebank, waardoor mensen een sterk verhoogd risico op huidkanker hebben.

Verdrievoudigd

In twintig jaar tijd is het aantal Nederlanders dat voor het eerst de diagnose huidkanker krijgt meer dan verdrievoudigd: van 17.000 naar bijna 53.000 mensen per jaar. Het aantal patiënten stijgt jaarlijks met 6 tot 9 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Artsen: Verbied zonnebank voor thuis
Sluiten