Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 30 mei 2015 / 15:58 uur

Agenten schieten suïcidale man dood

Toen haar vriend zichzelf van het leven probeerde te beroven, belde de Amerikaanse Kaitlyn Lyons de politie. De agenten die ter plaatse kwamen, verzochten de vrouw het huis te verlaten en zij schoten de man vervolgens dood.

Paniek

In paniek belde de vrouw uit Florida het alarmnummer. ‘‘Wat moet ik doen en naar wie moet ik bellen?’’, vroeg Kaitlyn. ‘‘Hij heeft net zijn baan verloren en is weer stevig aan het drinken.’’ Een paar minuten later stonden er twee agenten voor haar deur: Jonas Carballosa (26) en Kyle Braigal (32). ‘’De agenten waren gewapend alsof ze naar de oorlog vertrokken.’’

De politie vertelde Kaitlyn dat ze naar buiten moest gaan, zo schrijft Daily Mail. Ze liet haar vriend, Justin Way, achter, die op dat moment in bed lag met een gekarteld mes. Niet veel later werd hij door de agenten in zijn borst en buik geschoten. De mannen van de politie beweren dat Way hen aanviel met het mes, waardoor zij geen andere keuze hadden dan hem dood te schieten.

Moord

De ouders van Justin geloven er echter geen snars van, vooral niet nadat ze de theorie van inspecteur Mike Smith hebben gehoord. ‘’We krijgen te maken met een nieuw fenomeen, namelijk ‘suicide by cop’. Mensen met zelfmoordneigingen provoceren de agenten met de bedoeling om te sterven. En dan schieten we zo’n persoon neer.’’

‘‘Justin vormde geen bedreiging, want hij lag gewoon in bed’’, beweert de vader van Way. ‘‘Als hij hen achterna zat met een mes, moet er dan geen bloed op de muren en vloer zitten? Onze zoon wilde enkel zichzelf iets aandoen en eerlijk gezegd geloof ik niet dat hij echt wilde sterven.’’

Lees ook: Vader van drie pleegt zelfmoord na overlijden vrouw

De baas van Carballosa en Braigal staat echter volledig achter de beslissing van de twee agenten. ‘‘Als agenten oordelen dat het pistool het meest geschikte ‘wapen’ is om te gebruiken, dan mogen ze dat’’, aldus commandant Chuck Mulligan.

https://www.facebook.com/10153116015243044

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten schieten suïcidale man dood
Sluiten