Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2015

Aangifte tegen regionale zender om ’jihadposter’

Een inwoner van Naarden heeft aangifte gedaan tegen de regionale omroep RTV Noord-Holland. De Marokkaanse Nederlander voelt zich zwaar gediscrimineerd vanwege reclameposters van de omroep met de tekst ’Huizen er nog andere jihadgezinnen in ’t Gooi?’

‘Haat zaaien’

Hij zegt dat de reclame hem doet denken aan het angst en haat zaaien in de Tweede Wereldoorlog, blijkt uit een aangifte die het ANP heeft ingezien. Ook zegt hij dat hij sinds de poster er hangt meerdere keren is aangesproken op het fenomeen ’jihadgezin’ – buurtbewoners vragen hem of „jullie het niet goed genoeg hebben in Nederland”. Hij heeft daardoor het gevoel dat hij zich moet verantwoorden.

Lees ook: Ook jihadist uit Huizen gesneuveld

De aangever wijst erop dat er nauwelijks ’jihadgezinnen’ zijn in het Gooi. Er was eerder een geval van twee gezinnen uit Huizen die ervan verdacht werden uitreisplannen naar Syrië te hebben, maar daar bleek niet genoeg bewijs voor te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Aangifte tegen regionale zender om ’jihadposter’
Sluiten