Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 1 mei 2015 / 14:30 uur

60 oude diesels beboet in Utrecht

Tot vrijdagmiddag 13:00 hebben zestig mensen een boete gekregen omdat ze met een oude dieselauto door het centrum van Utrecht reden. Vanaf vrijdag wordt de nieuwe milieuzone, dieselauto’s van voor 1 januari 2001 komen de binnenstad niet meer in, actief gehandhaafd.

Boven de invalswegen richting het centrum van Utrecht hangen nu camera’s die sinds middernacht aan het flitsen zijn. Mensen die met een dieselauto van ouder dan veertien jaar de stad binnenrijden krijgen volgens De Telegraaf automatisch een bekeuring van 90 euro op de mat.

Lees ook: D66: alle oude dieselauto’s weg uit Rotterdam

De nieuwe milieuzone is een maatregel om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. De regel gold al sinds begin dit jaar, maar tot nu toe werden er geen boetes uitgedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
60 oude diesels beboet in Utrecht
Sluiten