Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 13 mei 2015 / 12:48 uur

15.000 euro voor zeewierspaghetti

Het is lang en slierterig en dus kan zeewier prima dienst doen als gezonde vervanging van Italiaanse pasta zoals tagliatelle. Althans dat dacht Willem Sodderland, oprichter van Seamore, die zeewierpasta op de markt brengt. Hij blijkt niet de enige: ruim vierhonderd Nederlanders zien er ook iets in. Zij bestelden de afgelopen vier weken voor 15.000 euro de zogenoemde I sea pasta via crowdfundingsite Oneplanetcrowd. Wild groeiend zeewier dat lijkt op tagliatelle hebben zij straks op hun bord liggen.

Foto: Saskia de Wal

Oogst

15.000 euro ophalen was het eerste doel van de startup Seamore en dus kan de zeewieroogst beginnen. Tweede doel is om de zeewierpasta straks ook te leveren aan grote supermarkten en groothandelzaken die hun interesse volgens het zeewier-bedrijfje al hebben getoond. Hier is 25.000 euro voor nodig.

Ibiza

Het idee van de zeewierpasta ontstond twee jaar geleden toen Sodderland op Ibiza het Himanthalia zeewier ontdekte. Deze zeewier moest in Nederland op de markt komen, zo besloot hij. „Het is tijd om Nederland verder te laten kijken dan de velletjes zeewier om de sushi.” En dus richtte hij zijn bedrijf Seamore op.

Gezond

De hype rondom gezond eten werkt volgens de ondernemer goed mee. „Het testpanel vond het al erg lekker, nu lijken nog veel meer mensen warm te lopen voor iets dat twee vliegen in 1 klap slaat: I sea pasta vervangt iets waar we teveel van eten: pasta, snelle koolhydraten, voor iets waar we te weinig van eten: groente.”

Het oogsten wordt gedaan aan de westkust van Ierland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15.000 euro voor zeewierspaghetti
Sluiten