Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2015 / 18:20 uur

Zeven doden bij vliegtuigcrash in de VS

Zeker zeven mensen zijn dinsdag om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Illinois. Het vliegtuigje was ’s nachts opgestegen in Indianapolis en crashte op ongeveer een mijl – zo’n 1,6 kilometer- van de eindbestemming, het vliegveld van de plaats Bloomington.

Volgens de lokale tv-zender KWQC was het zeer mistig. Reddingswerkers hadden moeite om het toestel, de Cessna, te vinden door het slechte zicht. Toen dat gelukt was, meldden de autoriteiten al snel dat vijf mensen waren overleden. Later bleek dat het ongeluk voor zeven mensen fataal is afgelopen. Wat precies de oorzaak van de crash was, is niet bekend.

Lees ook: Piloten niet in uniform bij herdenking Germanwings

Nabestaanden zeiden tegen de lokale pers dat de groep op de terugweg was, na een bezoekje aan een basketbalwedstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven doden bij vliegtuigcrash in de VS
Sluiten