Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 23 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Weisglas: VVD en PvdA staan los van werkelijkheid

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas heeft hard uitgehaald naar regeringspartijen VVD en PvdA. Volgens de VVD’er staan beide partijen ‘los van de werkelijkheid’. Dit zegt Weisglas vandaag in reactie op het coalitie-akkoord in verschillende media.

Lees ook: VN: 800 doden bij bootvluchtelingenramp Libië

Bij elkaar houden

De VVD’er zegt onder meer dat het akkoord niet is gesloten om immigratie tegen te gaan. Volgens hem is het enige doel van dit akkoord het kabinet bij elkaar te houden.

Lees ook: Bootvluchtelingen zijn wanhopig en naïef

Weisglas zegt wel blij te zijn dat het kabinet niet viel over de kwestie. "Dat is dan wel positief en goed voor de stabiliteit van het land," aldus Weisglas. Het akkoord, waarin gesteld werd dat slechts enkel grote gemeentes nog illegalen bed, bad en brood mogen bieden, vindt de coryfee echter maar niets.

Schuiven

"Dit is natuurlijk geen praktische oplossing. Er is op de tekentafel, in Haagse achterkamertjes, net zolang geschoven tot zowel VVD als PvdA zich hierin kon vinden. Maar in de praktijk werkt het niet", aldus Weisglas. "Dit is een voorbeeld van de Haagse werkelijkheid, maar niet van de echte werkelijkheid."

Lees ook: Asscher noemt asielakkoord ‘zwaarbevochten’

Weisglas noemt verder de opmerking van VVD-fractievoorzitter Zijlstra, die illegalen vergeleek met crimineel Holleeder "een absoluut dieptepunt".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weisglas: VVD en PvdA staan los van werkelijkheid
Sluiten