Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 apr 2015 / 19:45 uur

VVD & PvdA praten in Torentje over opvang illegalen

Het overleg van de top van de regeringscoalitie van VVD en PvdA is woensdagavond hervat in het Torentje van premier Mark Rutte. PvdA-leider Diederik Samsom en vicepremier Lodewijk Asscher (ook PvdA), sloten zich daar na intern overleg weer aan bij hun gesprekspartners van de VVD.

Samsom en Asscher toonden zich optimistisch over de afloop. Samsom ontkende dat er sprake is van een crisis binnen de coalitie. Hij zei te denken dat de partijen eruit kunnen komen.

De top van de regeringscoalitie overlegde woensdag al uren over de opvang van illegalen. VVD en PvdA staan lijnrecht tegenover elkaar over de vraag hoe uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland moeten worden opgevangen. Aanleiding is een uitspraak van het Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa in Straatsburg woensdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD & PvdA praten in Torentje over opvang illegalen
Sluiten