Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 30 apr 2015 / 06:16 uur

Vrouw ook op WhatsApp grotere kletskous dan man

Zit je collega, liefde of broer dagelijks verdacht vaak op het toilet, dan is de kans groot dat het niet om een grote boodschap maar om een digitale boodschap gaat.

Lees ook: Niks zwoegen op een brief, solliciteren via WhatsApp

Uit onderzoek van Whappbook uitgevoerd door Novio dat vandaag verschijnt blijkt namelijk dat Nederlanders het vaakst appen vanaf de wc. Vooral onder vrouwen is dit heel normaal. Zo’n 51 procent stuurt het liefst berichten vanaf het kleinste kamertje tegenover 42 procent van de mannen.

Kwebbelen

Het onderzoek werd afgelopen maanden uitgevoerd onder 1041 Nederlanders van 13 jaar en ouder en laat duidelijk het verschil tussen mannen en vrouwen zien.
Zo zijn vrouwen ook digitaal grotere kletskousen dan mannen. Waar de Nederlandse man gemiddeld 1 tot 6 berichten per dag de ether in slingert, tikken dames er op een dag rustig 100 tot 250 weg. Ook de jeugd tikt er driftig op los: het aantal van 250 halen zij vaak moeiteloos.

Lees ook: Bellen via WhatsApp en geen blauwe vinkjes meer

Horrorscenario

Sowieso geven Nederlanders aan niet meer zonder de digitale berichtendienst te kunnen. Bijna twee derde van de ondervraagden, 59 procent, leest één tot drie keer per week haar chats terug om herinneringen op te halen. Het kwijtraken van gesprekken behoort dan ook bij 81 procent van de ondervraagden tot een horrorscenario.

Mannen niet romantisch? Volgens het onderzoek hechten heren juist de meeste waarde aan gesprekken met hun liefde. Vrouwen geven aan de gedeelde teksten, foto’s en video’s van hun beste vriendin absoluut niet te willen kwijt raken.

Blauwe vinkjes

De personen die het langst moeten wachten, of waarvan men überhaupt liever geen berichtjes ontvangt, zijn collega’s en exen. Dertig minuten nadat de blauwe vinkjes zijn verschenen worden zij pas voorzien van een antwoord. Op berichten van ons schatje volgt binnen de minuut reactie, terwijl een vriend of vriendin gemiddeld vijf minuten moet wachten op antwoord. Voor familie en schoonfamilie geldt datzelfde tijdsbestek.

Andere leuke weetjes:

1. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft wel eens een App-blunder begaan.
2. Een derde van de jongeren deelt het liefst nieuws over liefde en dates.
3. Zestien procent van alle WhatsAppers baalt weleens van de eigen berichtgeving.
4. Het aapje met zijn handen voor zijn ogen is de meest gebruikte emoticon.
5. Eén op de tien Nederlanders deelt minstens één keer per week via de app een selfie.

Reageer op artikel:
Vrouw ook op WhatsApp grotere kletskous dan man
Sluiten