Puck Roest
Puck Roest Nieuws 30 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw na vijf dagen gered in Nepal

Reddingswerkers hebben vijf dagen na de aardbeving in Nepal nog een overlevende onder het puin gevonden. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land is de vrouw zwaargewond. De vrouw werd onder hetzelfde pension vandaan gehaald waar donderdagochtend een 18-jarige jongen onder vandaan werd gered.

Reddingswerkers in Nepal worden donderdag gehinderd door de zware regenval. Helikopters konden de zwaar getroffen gebieden buiten de hoofdstad Kathmandu niet bereiken. Woensdag werd nog een 15-jarig meisje gered uit de puinhopen van een huis in de hoofdstad Kathmandu. Door de beving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter zijn vele duizenden mensen om het leven gekomen.

Het Internationale Rode Kruis heeft donderdag toestemming gekregen van de Nepalese overheid om meerdere keren per dag te landen op het vliegveld in Kathmandu. Eerder beklaagde het Rode Kruis zich in Nepal over de landingsproblemen. Woensdag kon er geen vliegtuig van het Rode Kruis met hulpgoederen landen op Kathmandu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw na vijf dagen gered in Nepal
Sluiten