Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 11 apr 2015

Vernielingen en troep in Maagdenhuis

De bezetters van het Maagdenhuis hebben daar flink wat vernielingen aangericht. Verschillende deuren vertonen schade, onder meer de deuren van de kamers van het College van Bestuur. Ook zijn er ruiten en dakpannen gesneuveld, er zijn posters geplakt, marmeren vloeren zijn beschadigd en muren zijn van graffiti voorzien.

Lees ook: ME maakt einde aan bezetting Maagdenhuis

Omdat het een monumentaal pand is zal het veel duurder zijn om de schade te herstellen dan wanneer het een ‘gewoon’ pand zou zijn, aldus een woordvoerster van de Universiteit van Amsterdam. Het restaureren van monumenten is volgens haar aan strenge regels gebonden.

Troep

Behalve de schade was er ook nog veel troep achtergebleven.

Lees ook: Politie neemt vingerafdrukken in Maagdenhuis

Eerder noemde de Universiteit van Amsterdam een schadepost van 500.000 euro. Dat bedrag zou onder meer bestaan uit kosten voor de beveiliging, schoonmaak, herstelwerkzaamheden en het verplaatsen van medewerkers naar een andere werkplek. ,,De raming door de schade-experts moet nog binnenkomen, maar het lijkt me dat dat bedrag aardig zal kloppen", aldus de woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vernielingen en troep in Maagdenhuis
Sluiten