Metro
Metro Nieuws 11 apr 2015 / 14:07 uur

Vanaf juli in alle treinen sneller en beter internet

De internetverbinding via wifi in de treinen wordt sneller en stabieler. Deze maand begint de NS met de vervanging van de netwerkapparatuur in de treinen om een overstap op het 4G-netwerk van T-Mobile mogelijk te maken. Dat heeft een woordvoerder van de NS zaterdag bevestigd, na berichtgeving hierover van de NOS.

4G-netwerk

Alle treinen moeten in juli zijn uitgerust met het snellere 4G-netwerk. De NS werkt nu ook met T-Mobile, maar maakt nog gebruik van het langzamere en minder betrouwbare 3G-netwerk. Momenteel is er nog geen volledig landelijke dekking, maar T-Mobile breidt de dekking van 4G in juni uit. De betere verbinding moet overal leiden tot sneller internet

De NS wil naast een snellere verbinding de wifi in de trein ook stabieler maken. Elke gebruiker krijgt een maximumsnelheid van 150 kilobyte per seconde. "Daarmee verdelen we het internet over de gebruikers, zodat niet iemand alle bandbreedte wegtrekt als die naar een video kijkt. Met die ‘fair use policy’ kan iedereen mailen, nieuwssites bekijken en appen”, aldus de woordvoerder. Het gebruik van wifi in de treinen blijft gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf juli in alle treinen sneller en beter internet
Sluiten