Metro
Metro Nieuws 17 apr 2015 / 18:20 uur

Van der Laan: Centrale opvang illegalen geen optie

Eberhard van der Laan vindt dat de huidige bed-bad-en-broodregeling moet blijven bestaan. De burgemeester van Amsterdam ziet niets in een centrale opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland. Dat zei hij vandaag bij AT5.

Oneens

VVD en PvdA zijn het na drie dagen praten nog steeds niet eens over de vraag of illegalen in Nederland recht hebben op opvang en eten. Een van de te bespreken opties zou zijn om toe te gaan naar een landelijke opvang voor uitgeprocedeerden, met alleen een sobere basisvoorziening, bijvoorbeeld in Ter Apel of Gilze Rijen.

Lees ook: Crisisoverleg coalitie gaat maandag verder

‘’Ik denk dat dat niet een verstandige oplossing is. Ter Apel is tot nu toe een vrijheidsbeperkende locatie, kunnen ze niet in en uit lopen, daar gaan de mensen praktisch gewoon niet naar toe’’, aldus Van der Laan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Laan: Centrale opvang illegalen geen optie
Sluiten