Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 apr 2015 / 18:39 uur

Update: 147 doden bij gijzeling in Kenia

Update 20.40:

De gijzeling is voorbij. Door de actie op de campus van Garissa University College in Kenia zijn 147 mensen om het leven gekomen, melden de Keniaanse autoriteiten.

Bij de terroristische aanval donderdag op een universiteit in het Oost-Keniaanse Garissa zijn meer dan zeventig doden gevallen en circa tachtig mensen gewond geraakt. Dit heeft de Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken, Jospeh Ole Nkaissery, laten weten.

Lees ook: Doden bij gijzeling universiteit Kenia

Van de ruim achthonderd studenten die zich op het moment van de aanval in het complex bevonden, zijn er ongeveer vijfhonderd gelokaliseerd. Volgens de minister is het grootste gevaar geweken. Zeker twee terroristen zijn gedood.

Garissa ligt bijna 150 kilometer van de grens met Somalië. De aanvallers zouden van de Somalische terreurgroep al-Shabaab zijn. In het grensgebied is met onmiddellijke ingang een uitgaansverbod afgekondigd van zonsondergang tot zonsopgang.

Reageer op artikel:
Update: 147 doden bij gijzeling in Kenia
Sluiten