Metro
Metro Nieuws 24 apr 2015 / 19:55 uur

Turkije boos op Poetin om gebruik term genocide

De Turkse regering heeft vrijdag fel gereageerd op een uitspraak van de Russische president Vladimir Poetin, die de moord op honderdduizenden Armeniërs door Ottomaanse Turken in 1915 wegzette als ‘genocide’. Volgens Ankara is het een duidelijk geval van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Het land verwerpt en veroordeelt het hanteren van de term voor de Armeense kwestie.

"Gezien de massale moordpartijen en verdrijvingen die Rusland de afgelopen eeuw heeft aangericht in de Kaukasus, Centraal-Azië en Oost-Europa denken we dat dat land het best weet wat genocide is en wat de juridische kenmerken daarvan zijn”, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring weten.

Lees ook: Armeniërs woest op Starbucks om poster

De Duitse bondspresident Joachim Gauck sprak afgelopen dagen ook van genocide. Oostenrijk gebruikte tevens die term.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkije boos op Poetin om gebruik term genocide
Sluiten