Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 23 apr 2015 / 10:12 uur

Test je verkeerskennis! Slaag je nog voor theorie?

Hebben fietsers nu altijd voorrang? Hoe zat het ook alweer met afbuigend verkeer? En mag je nou wel of niet iemand eventjes uit laten stappen langs geparkeerde auto’s? Ooit wisten we het allemaal keurig. Maar hoe zit dat nu?

Wie jaren geleden met vlag en wimpel slaagde voor zijn theorie-examen bij het CBR, kan wel eens voor grote verrassingen komen te staan als hij of zij dat nu overnieuw zou moeten doen. De afgelopen 15 jaar is 40 procent van de verkeersregels of -borden veranderd!

Lees ook: Max verstappen slaagt voor theorie-examen

Voor Veilig Verkeer Nederland reden om een online verkeerstest te ontwikkelen. Met de eenvoudige online test kan men ontdekken hoe het staat met de verkeerskennis. De test omvat vragen die snel te beantwoorden zijn. Na de online test kan men eventueel intekenen voor een VVN Opfriscursus in de buurt. Veilig Verkeer Nederland organiseert deze opfriscursussen in het hele land.

Metronieuws kan alvast verklappen dat er hier op de redactie wel een opfriscursusje tegenaan kan…

Doe de test!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Test je verkeerskennis! Slaag je nog voor theorie?
Sluiten