Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 23 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Terror-oehoe ondanks acties nog vast

De oehoe die tijdenlang in Purmerend paniek zaaide door argeloze voorbijgangers lafhartig aan te vallen, komt nog niet vrij.

Lees ook: Agressieve oehoe heeft het gemunt op vrouwen

Actie

Er zijn inmiddels al meerdere acties op touw gezet om de vogel weer in de vrije natuur uit te zetten, maar deze hebben vooralsnog geen effect gehad op de autoriteiten.

Lees ook: Terror-oehoe Purmerend mag gevangen worden

Slachtoffer

Cor Lamers, één van de slachtoffers van de agressieve uil, startte een petitie om het dier weer op vrije voeten te krijgen. Deze werd vandaag aangeboden aan wethouder Marco Hegger van de gemeente Purmerend.

De gemeente stelt echter dat de oehoe, die meer dan 50 mensen aanviel, niet meer vrijgelaten kan worden. Vogels die eenmaal gehouden zijn, moeten in gevangenschap blijven, zou de Flora- en Faunawet zeggen.

“Omdat het een vogel is die door mensen is grootgebracht, zal hij dan naar alle waarschijnlijkheid weer de bebouwing opzoeken en hetzelfde agressieve gedrag vertonen dat hij in Purmerend liet zien”, aldus de gemeente in het AD.

Lees ook: ‘Terror-oehoe is een beetje vettig’

Verzorger

Volgens wethouder Hegger maakt de vogel het goed. Het dier laat zich voeren door de valkenier en raakt niet in paniek als hij wordt aangeraakt door zijn verzorger, die hij overigens wel aanviel toen hij de uil even de rug toekeerde.

Lamers zegt door te gaan met pogingen de vogel te bevrijden. Hij stelt echter wel dit op een legale manier te doen. Hij zegt tegenover de krant geen hekjes te gaan doorknippen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Terror-oehoe ondanks acties nog vast
Sluiten