Metro
Metro Nieuws 12 apr 2015 / 11:50 uur

Terreurangst zorgt voor dode op universiteit Nairobi

In de universiteit van de Keniaanse hoofdstad Nairobi is vanochtend paniek ontstaan door een explosie in een transformator. In de chaos die ontstond kwam een student om het leven en raakten er meer dan honderd gewond.

Paniek

De student die overleed was één van de vele studenten die in blinde paniek uit het raam sprongen. Hij deed dat vermoedelijk vanaf de vijfde verdieping, zo lieten autoriteiten in de Keniaanse hoofdstad weten.

De oproer ontstond omdat veel studenten dachten dat de campus van de universiteit werd aangevallen door terroristen, met in het achterhoofd de aanslag op de universiteit in Garissa op 2 april zo’n 200 kilometer ten oosten van Nairobi.

Lees ook: Kenia neemt met bommen wraak op al-Shabaab

Door die aanval en gijzeling door terreurbeweging al-Shabaab kwamen 148 mensen om het leven.

Reageer op artikel:
Terreurangst zorgt voor dode op universiteit Nairobi
Sluiten