Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 apr 2015 / 06:20 uur

Teller giro 555 naar miljoen euro

Op Giro555 is al een miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Dat meldt voorzitter Gijs de Vries van de hulpactie tegen de NOS. ”Dat is een geweldig bedrag”, aldus De Vries. ”Ik denk dat dit komt omdat mensen zien hoe rampzalig en ernstig deze ramp is. We zien allemaal de beelden op de televisie. Het grijpt iedereen aan. Nepal heeft ook een hoge gunfactor. Het boeddhisme komt er vandaan. Het is een land dat je in je hart raakt.”

Vrijdag wordt er onder de naam Nederland Helpt Nepal-dag een nationale actie gehouden. De Vries rekent er op dat er behoorlijk wat geld op Giro555 zal binnenkomen. ”Ik hoop dat er nog een paar miljoen zal bijkomen”, aldus De Vries.

Lees ook: Al 580.000 euro binnen voor slachtoffers Nepal

Giro555 werd maandagavond opengesteld voor hulp aan de slachtoffers in Nepal. Binnen een dag was er al 580.000 euro opgehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Teller giro 555 naar miljoen euro
Sluiten