Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 6 apr 2015 / 07:00 uur

‘Smartphone niet meer weg te denken uit klaslokaal’

De smartphone is niet meer weg te denken uit de huidige klaslokalen. De NOS deed op 137 middelbare scholen onderzoek naar het gebruik van smartphones. Daaruit blijkt dat 85 procent van die scholen de smartphone gebruikt bij het onderwijs.

Educatief gebruik

Vrijwel alle scholen die de smartphone gebruiken in het onderwijs, laten leerlingen er informatie mee opzoeken. Een ruime meerderheid zet educatieve apps in en gebruikt het apparaat voor quiz- en toetsdoeleinden, stelt de NOS. Op een derde van de scholen communiceren docenten via de smartphone met leerlingen, op een vijfde wordt de smartphone ingezet om leerlingen te laten samenwerken.

Leerlingen mogen overigens niet overal hun mobieltje voor privé-zaken gebruiken. Op de helft van de scholen mag de smartphone wel mee de klas in, maar mag hij alleen worden gebruikt met toestemming van de leraar.

Lees ook: Onderwijs lijdt onder druk inspectie

Een kwart van de scholen laat het gebruik helemaal vrij. Op tien van de 137 scholen moet de smartphone thuis of in de locker blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Smartphone niet meer weg te denken uit klaslokaal’
Sluiten