Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 14 apr 2015

Secretaresses gruwelen van secretaressedag

Secretaressedag, donderdag is het weer zo ver. De dag waarop de secretaresse in het spreekwoordelijke zonnetje wordt gezet. Maar leuk vinden secretaresses deze dag helemaal niet.

Het overgrote deel van de 400 door Assistant2.nl ondervraagde secretaresses (98 procent) wil af van secretaressedag en het bijkomende bedankbloemetje dat zij op deze dag vaak krijgen van hun baas.

Assistants

Veel liever willen zij een educatieve dag. En de titel secretaresse kan wat deze grote groep betreft ook de prullenbak in: assistants willen zij genoemd worden.

De ouderwetse benoeming secretaresse voelt volgens de ondervraagde assistants denigrerend en het zou te veel refereren naar ‘iemand die koffie haalt en de agenda bijhoudt’. Terwijl de assistant anno 2015 volgens het onderzoek op meerdere afdelingen actief is en meerdere mensen ondersteunt.

Werkgever

De educatieve dag in plaats van een secretaressedag met het welbekende bloemetje, moet bijdrage aan de ontwikkeling van de assistants. Helaas voor de assistants wil maar 50 procent van de werkgevers investeren in hun ontwikkeling.

Educatie

Maar wat willen de assistants dan leren? Dat verschilt. Een grote groep (58 procent) wil leren hoe je de concurrentie een stap voor blijft op de snel veranderende eisen op de arbeidsmarkt.

Terwijl 44 procent graag over zichzelf wil leren en eigen sterktes, zwaktes en valkuilen wil ontdekken. De optie mode & styling was het minst populair.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Secretaresses gruwelen van secretaressedag
Sluiten