Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 apr 2015 / 06:46 uur

Protesterende agenten rijden langzaam over A12

Uit protest rijden politiemensen donderdagochtend langzaam over de A12. Ze gaan met 60 kilometer per uur van het Malieveld in Den Haag naar Reeuwijk en terug. De rit begint na de ochtendspits, om 10.00 uur, en duurt iets meer dan een uur. De rest van het verkeer zal achter de actievoerders moeten rijden, inhalen is niet mogelijk. Het actiecentrum van de politiebonden verwacht dat 25 tot 50 politieauto’s en -motoren meedoen.

Tegen 12.00 uur laten de actievoerders weer de sirenes van politieauto’s loeien. Dat duurt nu drie minuten, een minuut langer dan vorige week. Het sireneprotest is normaal op vrijdag, maar is vervroegd vanwege Goede Vrijdag.

Op 24 maart hielden de politiebonden ook een langzaamaanactie. Toen reden de auto’s traag over de A16 en de A58, van Breda via Bergen op Zoom naar Goes en terug. De politie voert sinds begin maart actie om een betere cao af te dwingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Protesterende agenten rijden langzaam over A12
Sluiten