Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2015 / 06:24 uur

Ploumen wil einde aan belastingontwijking

Nederland moet minder aantrekkelijk worden als belastingparadijs voor multinationals uit ontwikkelingslanden. Het kabinet wil dat voor elkaar krijgen met 23 nieuwe belastingverdragen met Afrikaanse landen, schrijft de Volkskrant maandag. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) tekende zondag het eerste verdrag met Malawi.

Lees ook: Onderzoek naar omvang belastingontwijking

In het verdrag staat een anti-misbruikclausule. Hiermee krijgen landen het recht bedrijven uit te sluiten die alleen om belastingtechnische redenen winsten naar Nederland laten lopen en er alleen een postbus hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ploumen wil einde aan belastingontwijking
Sluiten