Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 19 apr 2015 / 08:15 uur

Pedo wordt vrouw om aan gevangenis te ontkomen

In het Centraal-Amerikaanse land Honduras dacht een pedoseksueel een heel gewiekste manier gevonden te hebben om aan gevangenisstraf te ontkomen. De man werd veroordeeld voor het aanranden van een destijds achtjarig kind en nam de wijk naar Mexico, waar hij een geslachtsverandering onderging. Dit melden Hondurese media.

Lees ook: Wraak: moeder slachtoffer brandt huis pedo af

Vlucht

De 24-jarige José Lucas Majano Mejia was getrouwd met een vrouw die uit een eerdere relatie al twee kinderen had. Eén van deze kinderen beschuldigde Mejia eind 2012 van verkrachting, waarna een onderzoek werd ingesteld. Voordat hij gearresteerd kon worden, was hij echter al gevlucht.

Lees ook: Pedo heeft afspraak met 11-jarige, blijkt boze vader

Argwaan

Een jaar later, in november 2013, kreeg de moeder argwaan toen ze op sociale media foto’s zag van een vrouw bij haar voormalige schoonmoeder. Dankzij die foto’s kon ze uiteindelijk aantonen dat de vrouw haar ex-echtgenoot was.

Lees ook: Vader doodt pedo die dochtertje filmde

Het plan van Mejia viel hiermee in duigen. Hij riskeert nu alsnog een gevangenisstraf van 45 tot 60 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pedo wordt vrouw om aan gevangenis te ontkomen
Sluiten