G. Reinards
G. Reinards Nieuws 3 apr 2015 / 11:50 uur

‘Paus moet minder pasta en pizza eten’

Paus Franciscus moet minder eten en meer bewegen. Volgens verschillende Italiaanse media waarschuwen doktoren de 78-jarige kerkvader voor zijn toenemende gewicht en zijn minder gezonde levensstijl.

De geestelijke is namelijk gek op pizza’s en pasta. Bovendien is Pasen een van de drukste periodes van het jaar voor de paus. Artsen adviseren daarom de paus minder pasta te eten en langere wandelingen te maken, aldus persbureau ANSA. Omdat hij een paar keer afspraken heeft verzet wegens vermoeidheid en rugpijn, kwamen er vragen op over zijn gezondheid.

Lees ook: Paus krijgt pizza bezorgd in pausmobiel

Eind maart was er in Napels een bijzonder moment toen paus Franciscus rondreed in zijn pausmobiel. Een Italiaanse pizzabakker was toen over de omheining gestapt om een pizza aan het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Paus moet minder pasta en pizza eten’
Sluiten