Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 apr 2015 / 19:20 uur

Paasweekend zorgt voor recordaantal filmbezoekers

De Nederlandse bioscopen hebben dit weekeinde een recordaantal bezoekers getrokken. De afgelopen vier dagen kochten bijna 600.000 mensen een kaartje voor een bioscoopfilm. Dat is bijna het dubbele aantal van de jaren die tot nu toe recordhouders waren, 2010 en 2013. Dat blijkt maandag uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen, zo meldt entertainmentnieuwsdienst BuzzE.

Lees ook: Film André Hazes is al goud

Marktleider Pathé trok ruim 217.000 bezoekers. Daarmee verpulverde de keten zijn eigen paasrecord uit 2012, toen er tijdens de paasdagen 168.000 kaartjes werden verkocht. De bestbezochte film het afgelopen weekeinde was Fast and Furious 7, het nieuwe deel in de reeks met in de hoofdrollen Paul Walker en Vin Diesel. Bijna de helft van alle bioscoopbezoekers kocht hier een kaartje voor. Met ruim 300.000 bezoekers had Furious 7 de op een na beste opening ooit in de Nederlandse bioscopen: alleen Bond-film Skyfall trok meer bezoekers in de eerste paar dagen.

Reageer op artikel:
Paasweekend zorgt voor recordaantal filmbezoekers
Sluiten