Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 apr 2015 / 13:49 uur

Opnieuw schepen met migranten in nood

Italië en Malta proberen de opvarenden te redden van twee schepen die op de Middellandse Zee dreigen te vergaan. Dat heeft premier Matteo Renzi van Italië maandag gezegd. Op het ene vaartuig, een rubberboot, die zich ongeveer 50 kilometer van de kust van Libië bevindt, zijn volgens Renzi 100 tot 150 vluchtelingen. Het andere is een grotere boot met ongeveer driehonderd mensen aan boord.

Eerder meldde de Internationale Organisatie voor Migranten (IOM) dat haar bureau in Rome een spoedmelding van een opvarende op een boot met meer dan driehonderd migranten had gekregen. Het schip zou bezig zijn te zinken. Het is niet duidelijk of Renzi mede op dit schip doelde.

Premier Joseph Muscat van Malta zei dat het aantal doden door de schipbreuk van een boot met migranten het afgelopen weekeinde tot negenhonderd kan oplopen. Tot nu toe zijn 28 opvarenden gered en 24 lichamen geborgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw schepen met migranten in nood
Sluiten