Metro
Metro Nieuws 10 apr 2015 / 05:23 uur

Oostenrijkse moslimorganisatie klaagt Wilders aan

Geert Wilders mag nu ook in Oostenrijk voor de rechtbank verschijnen. De PVV-leider is in Wenen aangeklaagd. Wilders was daar onlangs bij zijn geestverwanten van de FPÖ op bezoek en hield op de prestigieuze Hofbrug een toespraak over de islam. Een moslimorganisatie klaagde hem daarop in Oostenrijk aan. Dat schrijft De Telegraaf.

Voorzitter Tarafa Baghajati van het Initiatief Oostenrijkse Moslims (IMÖ) zegt in de krant dat er moet worden onderzocht of Wilders aan volksophitsing heeft gedaan en of hij de islam als religie heeft beledigd.

Wilders zei in zijn rede dat de islam Europa de oorlog verklaard heeft, dat die religie mensen tot terrorist maakt en dat de koran verboden moet worden.

Lees ook: Marcouch neemt ‘antsemiet’-uitspraak Wilders terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oostenrijkse moslimorganisatie klaagt Wilders aan
Sluiten