Metro
Metro Nieuws 12 apr 2015 / 08:15 uur

Obama: Clinton zal een uitstekende president zijn

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een voorschot genomen op het mogelijk aanstaande presidentschap van Hillary Clinton. Obama zei tijdens een persconferentie in Panama dat hij ervan overtuigd is dat ze ‘een voortreffelijke president’ zal zijn.

Gerucht

Het gerucht dat Clinton de volgende president wil worden, gaat al langer de ronde. De oud-minister van Buitenlandse Zaken zal naar verwachting vanmiddag via een video en sociale media bekendmaken dat zich kandidaat stelt voor de verkiezingen in 2016. Clinton deed in 2008 ook al een gooi naar het presidentschap, maar verloor toen van Obama.

‘’Ze was een indrukwekkende kandidaat in 2008. Ze was een grote steun in de presidentsverkiezingen. Ze was een uitstekende minister van Buitenlandse Zaken. Ik denk dat ze een voortreffelijke president zal zijn’’, aldus Obama.

Lees ook: Obama: Atoomdeal met Iran was eenmalige kans

De huidige president kan zelf niet mee doen aan de verkiezingen, omdat hij al twee termijnen aan de macht is. Clinton geldt daardoor als de gedoodverfde favoriet om namens de Democraten deel te nemen aan de verkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama: Clinton zal een uitstekende president zijn
Sluiten